Millä ehdoilla liittyn blogiin? HAASTE

Moikka! 

Halusin tehdä tällaisen postauksen, jossa siis panen ehtoja, millä liityn blogeihin. Luen yli 200 blogia, ja itseni olisikin aika karsia niistä joitakin, jotka eivät päivitä yms...  Itse siis tein haasteen. 

En tarkoita, ettei muillakin ehdoilla voisi liittyä blogiin, mutta nämä ovat itseni ehdot, joita noudatan. En tietenkään tätä listaa kanna mukanani, enkä tarkoita, että blogini täyttää nämä vaatimukset:D

Tein itse huvikseni tämän haasteen, ja haastan väh. 5 ihmistä, ja lopussa annan muille bloggaajille tämän "haasteen".

Haasteen ohjeet: 

1. Kirjoita haasteen ohjeet 

 2. Kirjoita asioita, mitkä otat huomioon kun liityt blogiin. 

3. Pane postaukseen halutessasi esim. kysmyksiä "Katsonko kuvien laadun yms..."

 4. Lopuksi kokoa tärkeimmät asiat millä liityt blogeihin. 

 5. Haasta väh. 5 blogia tähän samaan haasteeseen. 


KATSONKO ULKOASUN?
Katson kyllä ihan ensimmäiseksi ulkoasun. Jos blogin ulkoasu on todella huono, niin silloin lähden blogista pois, ellei postaukset ole aivan mahtavia. Ulkoasua nimittäin katsoo miltei kokoajan, ainakin sivusilmällä. Jos blogissa on hieno ulkoasu, niin on blogiakin paljon kivempaa lukea. Ulkoasu on todella tärkeä osa blogia, ainakin mielestäni. Tietenkin aina silmäilen muuta blogia, ja saatan liittyä blogiin, jos blogin muu sisältö on hyvä. Itse en tykkää ulkoasuista: 

joissa tausta ja banneri ei sovi yhteen. 
Esimerkiksi tausta on musta, banneri on valkoinen ja todella värikäs. Jos nuo osaa sommitella hyvin, niin silloin ulkoasu saattaa näyttää kivaltakin. Esim tässä blogissa ulkoasu on sommiteltu hyvin ja on kiva! Itselläni oli hevosblogi, ja tein siihen bannereita (2015 alkupuolella), jotka panen tähän :D 











Oikein hävettää panna näitä tänne....:D Niin kaikki pielessä, värit, rajauset ja kaikki :D Onneksi olen jo 2 vuotta vanhempi.... Kertokaapa näistä bannereista jotakin hyvää....kyllä, on todella vaikea keksiä. Eli EI NÄIN! Kun lukee blogia, niin tulee vaan kamala ikävä noita hevosia...ja samalla tulee hävettyä itseäni, niin söpö blogi :D  Jos haluat käydä katsomassa, niin mene KARVAKORVAT VASTAKARVAAN- blogiin.

joka on liian räikeä, 
Todellakin aivan liian räikeitä. Eihän noita pysty edes katsomaan ilman päänsärkyä. Eli tällaiset bannerit ovat vaan niin silmäänpistäviä ja huonoja. Värikkäällä bannerilla en tarkoita sellaista joka on pinkki, keltainen tai jonkun muun sävyinen, vaan tuollaisia, mitä on ylhäällä 

bannerissa ei ole hyviä rajauksia, 
Tällaisia bannereita, asettelukaan ei ole mennyt putkeen. Rajaukset ovat hunoja, joten tästä blogista häipyisin heti, kun tulisin sisään blogiin. 

ulkoasuun ei ole panostettu. 

Mihinkään noihin bannereihin ei ole kunnolla panostettu, ei ole sommiteltu, värit ovat huonot ja kaikkea muuta! Jos kaikki sommittelut, kuvien laadun ja kaiken olisi muuttanut, bannereista olisi saattanut tulla siedettävempiä. Yksinkertaisesti vain nämä bannerit ovat aika kehnoja. Jos pidätte omasta ulkoasusta, niin pitäkää se, vaikka muut eivät pitäisi siitä ;)

KATSONKO LUKIJOIDEN MÄÄRÄN?
En kyllä katso, lukijoilla ei ole mitään merkitystä, kuinka hyvä blogi on. Jos on 3 lukijaa, niin blogi voi silti olla todella hyvä, jos taas on 379 lukijaa, blogi ei välttämättä ole niin hyvä. Tietenkään aina ei mene näin, ja tuollaisia blogeja ei ole kovin montaa, mutta pari blogia kyllä tiedän. Lukijoilla ei ole sinänsä blogissa merkitystä, jos on 5 lukijaa, mutta blogi on hyvä, blogia ei vaan ole "mainostettu" tarpeeksi, että sen löytää.


KATSONKO KAUANKO BLOGI ON OLLUT PYSTYSSÄ?
Voin sanoa, että katson. Silloin osaan katsoa blogia sillä silmällä, että onko se ollut pystyssä 5 vuotta vai pari kuukautta. Parissa kuukaudessa ei välttämättä ole vielä hahmottanut kaikkea, ja vielä miettii, mitä blogiin panee. Itse en tiennyt viime muonna koodeista mitään, vasta tänä vuonna tiesin.


KATSONKO TEKSTIN?
Katson kyllä tekstin. Onko se hauskaa, surullista, kiinnostavaa vai aivan jotain muuta. Jos teksi on tönkköä tai liian pientä/ isoa, tekstiä ei ole mukavaa lukea. Tekstiin sopivat mielestän tummat värit vaalealla pohjalla. Teksti ei saisi olla tönkköä, ellei sen tarkoitus ole. Monipuoliset tekstit ja postaukset ovat todella kivaa luettavaa, jos muutenkaan aina ei ole samanlaista tekstiä. Silti olisi hyvä, että blogi pysyy aiheessaan, vaikka erikoispostaukset ovatkin kivoja. Teksistä kyllä huomaa, milloin siihen on panostettu ja milloin ei. Tykkään lukea eniten blogeja, joissa on kirjoituskieltä, vaikka saa se vähän poiketakin siitä. 

KATSONKO KUVIEN LAADUN?
Kuvien laatu on yksi tärkein asia blogista, joten sen katson. Jos kuvat ovat heilahtaneita tai epätarkkoja, postauksia ei ole niin kivaa lukea/ katsoa. Jos kuvat ovat pieniä, niitä on vaikeampi nähdä. Kuvien laatu on mielestäni yksi tärkein asia blogissa. 

KATSONKO SIVUT?
Sivut eivät ole tärkein asia blogissa, ainakaan mielestäni. Tietenkin on kiva, jos on sivut, ja ne ovat hyvälatuisia.

-  -  -  -  -  -  -  -  

Haastan: 

Matzun: Pörheää menoa

Kikin ja Pinkun: Doll macarons

Pasteija/pussiahman: Satukirjan syövereissä

Leenan: Paimenlauma

Kayan: Call The Doctor

Oonan: wild souls

Sade:n : Plastic Dream

Kaikki muutkin saavat tehdä tämän tekemäni "haasteen".



6 kommenttia:

  1. Ihan huippu haaste!
    Ollaan ehdottomasti tekemässä heti kun ehditään.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen postaus! Itsekkin olen päivittelemässä blogia ja seuraamis listoja, joten postaus tulee olemaan tarpeeseen.

    VastaaPoista
  3. Erittäin hyvin toteutettu postaus, tän lukemisesta nautti! Toteutan tän kyllä mahdollisimman pian :)

    VastaaPoista